Udskiftning af vinduer og døre i Them

Brian er i gang med et større energirenoveringsprojekt af sit hjem for at gøre det mere energisparende og miljørigtigt, men efter et forsøg på selv at efterisolere den forhenværende facadedør, havde den vredet sig skæv, og det sivede nu ind med kold luft fra bunden af døren, fortæller han.

Med den utætte, skæve dør og nogle gamle, utætte vinduer, som bestemt også trængte til en udskiftning, valgte Brian derfor at søge efter nye døre og vinduer til huset, så energirenoveringsprojektet kunne begynde.

Brian har tidligere anvendt JVK og var dengang vældig tilfreds med arbejdet, hvorfor de gik i gang med at undersøge på JVK's hjemmeside, men kom hurtigt til kort i valgprocessen og kontaktede derfor JVK og fik en god vejledning i deres valg af vinduer og døre.

Brian fortæller, hvordan de til at starte med ville have 3-lags vinduer, da de isolerer bedre, men dette blev han dog frarådet, da de har nogle store sydvendte vinduer, hvor sådanne vinduer vil begrænse opvarmningen fra solen. Dette ville især kunne mærkes om foråret og efteråret, hvorfor det derfor ikke kunne svare sig.

Derfor endte de i stedet med 2-lags vinduer med lydisolerende ruder, hvis effekt på støjniveauet udefra har været stort. "De gamle vinduer var utætte og isolerede ikke særligt godt, hvorfor de også var dårlige til at isolere for støjen udefra. Dette har dog ændret sig meget efter at have fået lydisolerende vinduer, da der er meget mindre støj udefra nu", fortæller Brian.

Valget af vinduestype faldt på vinduer med træ-alu rammer, da de er meget lette at vedligeholde, mens vinduernes farver blev hvide indvendige og antracitgrå udvendige.

Han fortæller dog om en ting, de ikke havde overvejet, dengang de valgte vinduer. I køkkenet har de fået monteret posthusvinduer, som deler vandret midt i vinduet, hvor den øverste del kan åbnes, men han har senere måttet erfare, at han lige har den uheldige højde, hvor han er nødt til at strække sig eller bukke sig for at kunne se ud af vinduet. Brian pointerer dog, at dette kunne man heller ikke have forudset, og er stadig tilfreds med resultatet af JVK og Beder Byg.

Brian fortæller, hvordan de blev positivt overraskede over, hvor billigt det egentlig var at få udskiftet vinduerne til nogle mere energi- og støjniveauvenlige vinduer i forhold til det prisleje, de havde forventet, fra da de sidst skiftede vinduer i et andet hjem for mange år siden.

Brian forklarer, at arbejdet, montøren fra Beder Byg udførte, var over forventning, fordi det var rigtig fint og gik vældig hurtigt, begrunder han: "Det er et meget flot resultat, og vi er meget tilfredse med arbejdet denne gang igen. Vi er glade for rådgivningen og monteringen af vinduer og døre, selvom en enkelt af dørene er ude af justering, men dette kan man kontakte JVK’s kundeservice om for at få løst. Montøren har monteret de andre vinduer og døre rigtig fint, og de virker som de skal, så der er bare lidt justering", forklarer han.

Ligesom forrige gang, Brian havde anvendt JVK til at få monteret nye vinduer, er han igen godt tilfreds med arbejdet og kan nu nyde sine nye vinduer, som ikke bare er pæne men også lydisolerende og energibesparende i forhold til de gamle vinduer, han før havde.

Vi dækker både området omkring Silkeborg og resten af Østjylland med kompetent håndværk. Kontakt os, hvis du også overvejer et byggeprojekt og har brug for en god samarbejdspartner.

Om projektet

  • Opgave: Vindues- og dørmontering
  • Udført: Maj 2016
  • Sted: 8653 Them